Opis
Preplet izrazito tipičnega in do polne aromatičnosti zrele sorte chardonnaya izjemno elegantno ujame pogled mladostnega sadno izpopolnjenega modrega pinota, ki prispeva k bogatemu ter večplastnemu telesu te penine. Mehurčki vztrajno rišejo svoje poteze znotraj značilnih odtenkov barve lososa. Prva sorta v vinu izrazi kruhovo skorjo in bogato telo, medtem ko mu druga sorta doda tipične karakteristike jagodičevja, višenj in češenj. Izjemen preplet dveh odtenkov, združenih v čisto perfekcijo, za popoln užitek.
Ponudimo jo ob prigrizkih, s krekerji kakšnega posebnega pikantnega okusa. Drznimo si narediti korak dlje in ponudimo penino k jedem iz divjačinskega mesa, govedine ali jagnjetine.
Sortni sestav: chardonnay, modri pinot
Trgatev: izključno ročna
Način pridelave: tradicionalna metoda – Methode Classique Traditionelle
Alkohol: 11,6 % vol
Letnik: 2006
Temperatura serviranja: 6 – 8°C
Vinorodni okoliš: Štajerska, Slovenija