SLADKO

JAGODA

VONJ: Ko bo penina spodbudila vašo pozornost, ne bo trajalo dolgo, ko se boste prepustili neskončnim sadnim vonjem jagode in rahle intonacije robide.

OKUS: Osnovo globine okusa odlikuje znameniti sadež, vreden vsakršnih pregreh – jagoda.

BARVA: Karakter tega vina elegantno preseneti že pri barvi, ki spominja na eleganten rosé.

ODLIČNO DOPOLNJUJE: Odlično za sadni sorbet v dolgih poletnih nočeh ali za presenečenje ob pričetku obeda, jagoda v izjemni peneči se obliki.

Oko, nos, ustnice: Še eno vino damskega kroga dopolnjuje asortiman Hiše penin Frangež. Tokratno aromatizirano pijačo na osnovi vina odlikuje znameniti sadež, vreden vsakršnih pregreh – jagoda. Njegov karakter nas preseneti že pri barvi, ki spominja na eleganten rosé. Ko bo v očesu ta penina spodbudila vašo pozornost, ne bo dolgo trajalo, da se prepustite neskončnim sadnim vonjem jagode in rahle intonacije robide. Grozdje, na osnovi katerega se je spojilo to vino, prihaja iz različnih vinogradniških leg in iz različnih sort, ki v kozarcu prispevajo k bogati razsežnosti polnega telesa.

Odlično za sadni sorbet v dolgih poletnih nočeh ali za presenečenje ob pričetku obeda, jagoda v izjemni peneči se obliki.

Sortni sestav:
Trgatev: izključno ročna
Način pridelave: metoda charmat
Alkohol: 11 % vol
Letnik: 2014

Temperatura serviranja: 4 – 6°C
Vinorodni okoliš: Štajerska, Slovenija

BRESKEV

VONJ: Izjemna oblika eksplozije sadnosti zaključuje pridih damskosti te penine.

OKUS: Razpoznavni slog vinogradniške breskve izpopolni harmonijo nadaljevalne sestave vina in tako prispeva k njeni brezkompromisni opojnosti.

BARVA: Očarljiva elegantna zlato-rumena barva.

ODLIČNO DOPOLNJUJE: Vino je odlična dopolnitev k sladicam iz gozdnih sadežev in jagod, pa tudi k svežim jagodam ali sočni meloni. Najzahtevnejše bo še dodatno prepričalo v vlogi sadnega sorbeta sredi kulinaričnega razvajanja

Oko, nos, ustnice: Naravne danosti štajerskega vinorodnega okoliša so se v tokratni zgodbi spojile v nepozabno in drzno doživetje aromatizirane pijače na osnovi vina. Očarljivost elegantne zlato-rumene barve, perfekcija mehurčkov in izjemna sadnost v vonju zaključuje pridih damskosti te penine. In prav v krogu damskih penin je njeno mesto. Prepoznaven slog vinogradniške breskve izpopolni harmonijo in nadaljevalno sestavo vina ter tako prispeva k njeni brezkompromisni opojnosti. Poletnega večera si enostavno ne moremo predstavljati brez nje.

Vino je odlična dopolnitev k sladicam iz gozdnih sadežev in jagod, pa tudi k svežim jagodam ali sočni meloni. Najzahtevnejše bo še dodatno prepričalo v vlogi sadnega sorbeta sredi kulinaričnega razvajanja.

Sortni sestav:
Trgatev: izključno ročna
Način pridelave: metoda charmat
Alkohol: 10 % vol
Letnik: 2009

Temperatura serviranja: 4 – 6°C
Vinorodni okoliš: Štajerska, Slovenija

VIŠNJA

VONJ: Drzen in aromatičen karakter bo prepričal vse ljubitelje sočnega sadeža višnje že pri vonju.

OKUS: Intenziteta okusa dokazuje razsežnosti odličnosti višnje in nas spomni na okus pristne marmelade ali sladice okusa tega sadeža izpod rok naših babic.

BARVA: Znamenita rosé barva se v odsevu intonacije jagodičevja izrazito navdušuje v vztrajnem potovanju mehurčkov po telesu kozarca.

ODLIČNO DOPOLNJUJE: Sadni sorbet bo odlična spremljava poletnega kulinaričnega razvajanja, sladka višnja pa je tudi nepogrešljiv dodatek k zapeljevanju ljubiteljev posebnosti.

Oko, nos, ustnice: Okus tretjega vina v okviru damskega kroga asortimana aromatiziranih pijač na osnovi vina dopolnjuje razsežnost sočnosti in sadnosti višnje. Ljubitelje tega sadeža bo to vino prepričalo s svojim drznim in nadvse aromatičnim karakterjem. Znamenita rosé barva se izrazito navdušuje v vztrajnem potovanju mehurčkov po telesu kozarca. Intenziteta okusa dokazuje razsežnost odličnosti višnje in nas spomni na okus pristne marmelade ali sladice okusa tega sadeža izpod rok naših babic. Grozdje za osnovo sestavlja sortni sestav različnih vinogradniških leg Hiše penin Frangež, ki dodajajo k posebnosti karakterja tega vina.

Sadni sorbet bo odlična spremljava poletnega kulinaričnega razvajanja, sladka višnja pa je tudi nepogrešljiv dodatek k zapeljevanju ljubiteljev ne samo sladkega, ampak tudi posebnosti.

Sortni sestav:
Trgatev: izključno ročna
Način pridelave: metoda charmat
Alkohol: 11 % vol
Letnik: 2014

Temperatura serviranja: 4 – 6°C
Vinorodni okoliš: Štajerska, Slovenija