TRAMINEC

SEC

VONJ: Znamenita vrtnična aroma se zaključuje v nekoliko pikantnem podtonu, ki ga je moč čutiti ob koncu zadnjega požirka.

OKUS: Značilne sortne arome traminca se nadaljujejo v zapeljivo prepoznavnost okusa, ki ne pušča ravnodušne še tako zahtevne ljubitelje penin.

BARVA: Vztrajna eleganca mehurčkov v zlato-rumenem odtenku simbolizira idealno harmoničnost in bogastvo telesa.

ODLIČNO DOPOLNJUJE: V nekoliko bolj drzni različici jo postrezite k azijski hrani ali kakšni še posebej pikantni jedi. Če jo postrežete ob zaključku obeda, ne bo potrebovala nikakršnega dodatka več.

Oko, nos, ustnice: Polsuha penina traminec daje novo dimenzijo v ponudbi Hiše penin Frangež. Vztrajna eleganca mehurčkov v zlato rumenem odtenku simbolizira idealno harmoničnost in bogastvo telesa. Značilnost sortne arome se nadaljuje v zapeljivo prepoznavnost okusa, ki ne pušča ravnodušne še tako zahtevne ljubitelje penin. Rahla pikantnost v pookusu spominja na nageljnove žbice in topel zimski večer, s čimer še dodatno preseneti z noto prepotrebne samozavesti tega vina.

Penina bo dopolnila uvod k vsaki jedi. V nekoliko bolj drzni različici jo postrezite k azijski hrani ali kakšni še posebej pikantni jedi. Če jo postrežete ob zaključku obeda, ne bo potrebovala nikakršnega dodatka več.

Sorta: traminec
Trgatev: izključno ročna
Način pridelave: tradicionalna metoda – Methode Classique Traditionelle
Alkohol: 12,5 % vol
Letnik: 2008

Priznanja:

  • 2010, International Wine & Spirit Competition London, bronasta medalja

Temperatura serviranja: 6 – 8°C
Vinorodni okoliš: Štajerska, Slovenija

BRUT NATUR

VONJ: Tako značilni listi divjih vrtnic se bogato nadaljujejo v intenzivni aromi zrelega grozdja.

OKUS: Mozaik sladkega korena in nageljnovih žbic naznanja, da je ta penina odličen začetek prijetnega kulinaričnega doživetja.

BARVA: Nežna intonacija prestižne zlato-rumene barve.

ODLIČNO DOPOLNJUJE: Kot spremljevalca ponudite brezkompromisnega lososa ali izbor nekoliko bolj pikantnih sirov.

Oko, nos, ustnice: Nadvse živahno verižno vzpenjanja mehurčkov v kozarcu daje slutiti, da je pred nami nekaj kraljevskega. Vonj listov divjih vrtnic se počasi nadaljuje v bogato strukturo in harmonijo telesa, ki potrjuje zrelost grozdja na skrbno negovanih trtah vinogradov Hiše penin Frangež. Aromo odlikuje mozaik sladkega korena in nageljnovih žbic, kar naznanja, da je izbor te penine začetek ter nadaljevanje odličnega druženja in kulinaričnega doživetja.

Nepozabno eleganco v kozarcu bo dopolnila izbrana glasba. Ko boste želeli izbrati kombinacijo k hrani, naj bo to prekajeni losos ali pa izbrani rahlo pikantni siri.

Sorta: traminec
Trgatev: izključno ročna
Način pridelave: tradicionalna metoda – Methode Classique Traditionelle
Alkohol: 12,5 % vol
Letnik: 2008

Priznanja:

  • 2010, International Wine & Spirit Competition London, bronasta medalja
  • Viteško vino 2013, Ordo Equestris vini Europae

Temperatura serviranja: 6 – 8°C
Vinorodni okoliš: Štajerska, Slovenija