V najbolj vročih poletnih dneh iščemo osvežitev prav vsepovsod. Prava rešitev, za take trenutke je ohlajena penina, ki nam vroče dni lahko prav prijetno osveži.

Preden odpremo steklenico penine, jo moramo pred tem ohladiti na primerno temperaturo. Načeloma velja, da se penine servira ohlajene na 6-8 stopinj celzija.

Posoda za led

Najboljša metoda, da ohladimo penino je brez dvoma s posodo za led. Posoda za led je sicer univerzalna in se jo uporablja za hlajenje tudi drugih pijač, ampak je bila prvotno namenjena za penine. Posoda se napolni z ledom do višine 7 cm pod robom. Posoda za led ima svojevrstno prednost pri hlajenju penine, saj postopoma hladi steklenico, nato pa jo ohranja na konstantno nizki temperaturi.

hlajenje-penin-v-ledeni-posodi

Hlajenje v hladilniku

V kolikor hladimo penino v hladilniku, jo moramo postaviti v tisti del hladilnika, kjer bo temperatura enaka kot tista, s katero penino želimo postreči. Najboljše je, da steklenico v hladilnik položimo leže, saj se tako izognemo temperaturnim razlikam med spodnjim in zgornjim delom steklenice. Penina v hladilniku se hladi veliko počasneje kot v posodi z ledom.

‘Thermo Champagne’

Da bi se izognili dolgemu čakanju, preden bi ohladili penino v hladilniku, jo lahko postavimo v izolirano posodo- thermo champagne. To je poseben ovoj oz plašček za hlajenje, ki je istočasno praktičen in atraktivnega videza. Odlična ideja za piknike in druge dejavnosti v naravi je tudi hladilna torba ali hladilna vreča.

Osvežitev s peninskimi koktejli

Tu je poletje in z njim ogromno nepozabnih užitkov in zabave, zato je čas, da si privoščite doma narejen osvežilen koktajl. Cocktail ali koktajli, kakorkoli ga že zapišemo, vedno vemo, o čem govorimo. Predstavljamo vam nekaj okusnih receptov za pripravo najbolj norih poletnih koktejlov s Frangeževimi peninami. Poskrbeli bodo, da bo vaše poletje nepozabno.

koktajli-iz-penin

Arctic kiss

Sestavine:

Ohladite vodko na ledu ali pa jo pustite dalj časa v hladilniku. V ohlajen kozarec za penino vlijte najprej vodko, potem počasi dolijte še penino.

Bellini

Sestavine:

Vse sestavine previdno zmešamo in nalijemo v kozarec za penine.

Sweet summer coctail

Sestavine:

Vse sestavine previdno zmešamo, nalijemo v kozarec in okrasimo z metinimi listi.

Želimo vam prijetne poletne dni. Penine za vaše koktajle dobite pri nas v spletni trgovini. Ostalo pa v ostalih trgovinah po Sloveniji.

Na zdravje!