CUVÉE SEC

1220

VONJ: Verigo mehurčkov izpopolnjuje cvetica, ki se usklajeno poveže v mozaik bezga in nežne breskove ter limonine trave.

OKUS: Harmonija in konkretnost telesa izpopolnjuje sestava sortnih značilnosti štirih znamenitežev: chardonnaya, laškega rizlinga, sauvignona in rizvanca.

BARVA: Nežna slamnata barva z rahlimi odtenki zlato-rumenih nians.

ODLIČNO DOPOLNJUJE: V uvodu rojstnodnevne zabave bo ta penina ponosno spremljala lažji prigrizek ali se podala k nekoliko bolj nežnemu izboru delikatesnih sirov.

Kategoriji: , Product ID: 6307

Opis

Sortni sestav štirih znamenitežev (chardonnay, laški rizling, sauvignon, rizvanec) se je tokrat spojil v eksplozijo izjemne, še nikoli poprej zapisane kraljevske zgodbe. Verigo mehurčkov izpopolnjuje cvetica, ki se usklajeno poveže v mozaik bezga in nežne breskove ter limonine trave. To so odlike, ki jih v penino prispevajo posamezne sorte. Eleganco mehurčkov dopolnjujeta idealna harmoničnost in konkretnost telesa. To je penina, ki z vsakim požirkom vse bolj preseneča. Najmanj enoletno zorenje na šampanjskih kvasovkah v vinskih sodih se v vinu izraža kot presenetljiva opojnost, ki si želi nadaljevanja.

Med rojstnodnevno zabavo bo ta penina ponosno spremljala lažji prigrizek in s svojim okusom ter bogatim telesom izražala dobrodošlico povabljenim gostom.

Sortni sestav: chardonnay, laški rizling, sauvignon, rizvanec
Trgatev: izključno ročna
Način pridelave: metoda charmat
Alkohol: 12 % vol
Letnik: 2009

Temperatura serviranja: 6 – 8°C
Vinorodni okoliš: Štajerska, Slovenija

Dodatne informacije

Teža 1,731 kg