LIGHT

VONJ: Penino treh različnih sort, skrbno donegovanih na sončnih obronkih vinogradov Hiše penin Frangež, s pristnim odtisom terroirja, odlikujejo karakteristike intonacije primarnih sadnih not.

OKUS: Penino light odlikujejo sadne sestavine v obliki grozdnih jagod, višnje in vinogradniške breskve.

BARVA: Nežen preplet vzhajajočih barv narave se vztrajno izraža v odsevu kozarca.

ODLIČNO DOPOLNJUJE: Postrezite jo predvsem kot aperitiv, po njej posezite, ko boste v družbi prijateljev ali pa z njo povsem neobremenjeno obogatite popoldan.

Oko, nos, ustnice: Penino treh različnih sort, skrbno donegovanih na sončnih obronkih vinogradov Hiše penin Frangež, s pristnim odtisom terroirja, odlikujejo karakteristike intonacije primarnih sadnih not. Prav te simbolizirajo njeno unikatno osebnost. Manjša stopnja alkohola jo vabi v kozarce, ki so na mizi vsak dan, ob različnih priložnostih, k različnim jedem. Penino light odlikujejo sadne sestavine v obliki grozdnih jagod, višnje in vinogradniške breskve. Pridelana po tankovski – metodi charmat je namenjena vsem, ki si želijo ohraniti prestiž v uživanju penin.

Postrezite jo predvsem kot aperitiv, po njej posezite, ko boste v družbi prijateljev ali z njo povsem neobremenjeno obogatite popoldan.

Sortni sestav: ?
Trgatev: izključno ročna
Način pridelave: metoda charmat
Alkohol: 5 % vol
Letnik: 2014

Temperatura serviranja: 4 – 6°C
Vinorodni okoliš: Štajerska, Slovenija