JAGODA

VONJ: Ko bo penina spodbudila vašo pozornost, ne bo trajalo dolgo, ko se boste prepustili neskončnim sadnim vonjem jagode in rahle intonacije robide.

OKUS: Osnovo globine okusa odlikuje znameniti sadež, vreden vsakršnih pregreh – jagoda.

BARVA: Karakter tega vina elegantno preseneti že pri barvi, ki spominja na eleganten rosé.

ODLIČNO DOPOLNJUJE: Odlično za sadni sorbet v dolgih poletnih nočeh ali za presenečenje ob pričetku obeda, jagoda v izjemni peneči se obliki.

Oko, nos, ustnice: Še eno vino damskega kroga dopolnjuje asortiman Hiše penin Frangež. Tokratno aromatizirano pijačo na osnovi vina odlikuje znameniti sadež, vreden vsakršnih pregreh – jagoda. Njegov karakter nas preseneti že pri barvi, ki spominja na eleganten rosé. Ko bo v očesu ta penina spodbudila vašo pozornost, ne bo dolgo trajalo, da se prepustite neskončnim sadnim vonjem jagode in rahle intonacije robide. Grozdje, na osnovi katerega se je spojilo to vino, prihaja iz različnih vinogradniških leg in iz različnih sort, ki v kozarcu prispevajo k bogati razsežnosti polnega telesa.

Odlično za sadni sorbet v dolgih poletnih nočeh ali za presenečenje ob pričetku obeda, jagoda v izjemni peneči se obliki.

Sortni sestav: ?
Trgatev: izključno ročna
Način pridelave: metoda charmat
Alkohol: 11 % vol
Letnik: 2014

Temperatura serviranja: 4 – 6°C
Vinorodni okoliš: Štajerska, Slovenija