BRESKEV

VONJ: Izjemna oblika eksplozije sadnosti zaključuje pridih damskosti te penine.

OKUS: Razpoznavni slog vinogradniške breskve izpopolni harmonijo nadaljevalne sestave vina in tako prispeva k njeni brezkompromisni opojnosti.

BARVA: Očarljiva elegantna zlato-rumena barva.

ODLIČNO DOPOLNJUJE: Vino je odlična dopolnitev k sladicam iz gozdnih sadežev in jagod, pa tudi k svežim jagodam ali sočni meloni. Najzahtevnejše bo še dodatno prepričalo v vlogi sadnega sorbeta sredi kulinaričnega razvajanja

Oko, nos, ustnice: Naravne danosti štajerskega vinorodnega okoliša so se v tokratni zgodbi spojile v nepozabno in drzno doživetje aromatizirane pijače na osnovi vina. Očarljivost elegantne zlato-rumene barve, perfekcija mehurčkov in izjemna sadnost v vonju zaključuje pridih damskosti te penine. In prav v krogu damskih penin je njeno mesto. Prepoznaven slog vinogradniške breskve izpopolni harmonijo in nadaljevalno sestavo vina ter tako prispeva k njeni brezkompromisni opojnosti. Poletnega večera si enostavno ne moremo predstavljati brez nje.

Vino je odlična dopolnitev k sladicam iz gozdnih sadežev in jagod, pa tudi k svežim jagodam ali sočni meloni. Najzahtevnejše bo še dodatno prepričalo v vlogi sadnega sorbeta sredi kulinaričnega razvajanja.

Sortni sestav: ?
Trgatev: izključno ročna
Način pridelave: metoda charmat
Alkohol: 10 % vol
Letnik: 2009

Temperatura serviranja: 4 – 6°C
Vinorodni okoliš: Štajerska, Slovenija